Saturday, December 3, 2022
HomeScholarshipUSS Examination 2021 ENGLISH

USS Examination 2021 ENGLISH

 

Read the Poem Song of a Dream and Choose the correct answer
1) Once in the dream of a night I stood
Lone in the light of a magical wood
Soul deep invisions that poppy like sprang
And spirits of truth were the birds that sang,
And spirits of love were the stars that glowed.
And spirits of peace were the streams that flowed
In that magical wood in the land of sheep.

Write the correct answer from the following

1) What is free and fly in the sky
A) leaves
B) birds
C) My dreams
D) Worries

2) The spirits of truth is compared to
A) Birds B) Animals C) Insects D) Worries

3) The spirits of love is compared to
A) Sun B) Stars C) Moon D) Human beings

4) Identify the phrase which remind us the slow flow of streams
A) The poet of the spirits of peace
B) Spirits of love
C) Truth as the birds that sang
D) The light of magical wood

5) The poet dreams of being in a …..
A) Spirits of truth B) The streams
C) The birds song D) A magical wood

Rewrite the following sentences using as………as. Use the words given in the brackets.

6) Vineeth and Vinod are the same age (old).
A) Vineeth and Vinod are as old as the same age
B) Vineeth is as old as Vinod
C) Vineeth is as the same as old Vinod
D) as same as old vinod and Vineeth

Supply the correct tense of the verbs in the brackets

7) If I were a fish, the cat (eat) me
A) I were a fish the cat will eat me
B) If I were a fish the cat will eaten me
C) If I were a fish, the cat would eat me
D) The cat would eat me if I were a fish

Fill in the blanks with the suitable form of the adjectives given in brackets

8) The sun is the ________ at noon (bright)
A) The sun is the brighter than at noon
B) The sun is bright at noon
C) The sun is brightest at noon
D) The sun is the brightest at noon

Correct the sentence

9) He worked quickly but careful
A) He worked quickly but care
B) He worked quickly but carefully
C) He worked quickly but carefuly
D) He worked quickly but careless

Change the statement in to exclamatory

10) This flower is very beautiful
A) This is beautiful flower! B) How is this beautiful flower!
C) Is this a beautiful flower ? D) How beautiful this flower is!
Use Let’s in the following sentence

11) Shall we clean all the rooms and the school ground
A) Let’s clean all the rooms and the school ground
B) The school ground and let’s clean the classroom
C) All the school ground and classroom let’s clean
D) All the classroom let’s clean school ground

Use the conditional

12) If we limit the use of electricity, we __________
A) could save energy
B) will save energy
C) can save energy
D) would saved energy

13) I am ______ tired ______ do any work
A) too, to B) so, to C) very, of D) too, for

14) The prefix that can be added to “legitimate” is
A) un B) il C) en D) dis

15) Pick out the word which means “a wise old man”
A) Hermit B) Sage C) Giant D) Pioneer

ANSWER KEY
1. C
2. A
3. B
4. A
5. D
6. B
7. C
8. C
9. B
10. D
11. A
12. C
13. A
14. B
15. B

To read Light Lines Daily continuously, join this group..

Must Read